Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Κ. Κατσικαλάκης: Θα πρότεινα ο Δήμος να διοργανώνει μια τουλάχιστο εκδήλωση κάθε χρόνο την καλοκαιρινή περίοδο έτσι ώστε να δίνεται ένα κίνητρο στην τοπική κοινωνία να επισκέπτεται τον οικισμό



Προς τους Φίλους του ΣΟΕ
του Κ. Κατσικαλάκη.

Παρερμηνεύτηκαν δυστυχώς και δόθηκε λάθος ερμηνεία στο δημοσίευμα μου με τίτλο ‘’Η Σητεία και τα φαντάσματα’’ και θα ήθελα πραγματικά να δώσω κάποιες διευκρινήσεις προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση.

Καταρχήν θέλω να υπενθυμίσω, παρόλο που οι περισσότεροι όπως νομίζω γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε αυτή η επένδυση στο τόπο μας, το πόση δηλαδή διαφήμιση έγινε σχεδόν σε όλο τον κόσμο, την πρόβλεψη που υπήρχε για επέκταση και άλλων οικισμών και τέλος την ελπίδα και την αισιοδοξία που θα έδινε στην περιοχή μας για περεταίρω επενδύσεις και γενικότερα την ανάπτυξη που θα έφερνε.
Ήταν ένα πιλοτικό πρόγραμμα πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Ελλάδας και θα έδινε μια ξεχωριστή αναγνωσιμότητα στην περιοχή μας. Πιστεύει λοιπόν κανείς σήμερα ότι ο σκοπός αυτός επετεύχθη? Όταν ένας επενδυτής ξεκινά μια επένδυση και στην συνέχεια την αφήνει ημιτελή, προφανώς επειδή στην πορεία άλλαξαν τα επενδυτικά του σχέδια. Αυτό για την περιοχή αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση.
Γνωρίζουμε επίσης σε ποια δύσκολη κατάσταση αν όχι απελπισία βρέθηκαν πολλοί από τους ιδιοκτήτες που αγόρασαν ακίνητα στον οικισμό και το γνωρίζω αυτό γιατί μεταξύ των αγοραστών υπήρξαν και δικοί μου φίλοι και σε τι απελπισία βρέθηκαν στη συνέχεια.
Σήμερα βέβαια, κανείς δεν αμφισβητεί τις πολλές και δαπανηρές προσπάθειες που έχουν καταβάλει και καταβάλουν συνεχώς οι ιδιοκτήτες και μπράβο τους, προκειμένου ο οικισμός να συντηρείται και να μπορεί να είναι ένας επισκέψιμος τουριστικός προορισμός. Πάνω δε σε αυτό μπορεί και πρέπει να βοηθήσει τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και η τοπική κοινωνία. Επειδή δε θεωρώ ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα δεν έχει στηριχτεί τόσο όσο θα έπρεπε ούτε από την τοπική κοινωνία αλλά ούτε και από την τοπική αυτοδιοίκηση θα πρότεινα ο Δήμος να διοργανώνει μια τουλάχιστο εκδήλωση κάθε χρόνο την καλοκαιρινή περίοδο έτσι ώστε να δίνεται ένα κίνητρο στην τοπική κοινωνία να επισκέπτεται τον οικισμό και να υπάρχει έτσι μεγαλύτερη και συχνότερη επικοινωνία.
Ο σκοπός λοιπόν που αναφέρθηκα σε κάποια έργα τα οποία θεωρήθηκαν αναπτυξιακά για την περιοχή μας και τα ποιά στη συνέχεια έμειναν ή μένουν ακόμα ημιτελή (πράγμα που δεν συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό σε άλλες περιοχές) ήταν όχι βέβαια για να υποβαθμίσω τον ΣΟΕ σαν συγκρότημα και σαν τουριστικό προορισμό αλλά για να τονίσω πόσο αρνητικό είναι για την περιοχή μας τα έστω ελάχιστα αυτά έργα που ξεκίνησαν να μην ολοκληρώνονται π.χ. (Λιμνοδεξαμενή της Ζού) ή αυτό να γίνετε με πολύ αργούς ρυθμούς. Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια και πιστεύω ότι το να προσπαθούμε να την παρακάμψουμε ή να την προσπεράσουμε δυστυχώς το μόνο που κάνουμε είναι να την βρίσκουμε μπροστά μας.Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε σήμερα με αυτή την συνεχιζόμενη κρίση πόσο ο κόσμος δυσκολεύεται σε καθημερινή βάση με όλα αυτά που βιώνει. Ας ήμαστε λοιπόν τουλάχιστον ειλικρινείς και ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Κ. Κατσικαλάκης Αρχιτέκτονας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου