Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΖΑΜΙΑ: Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών

Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών

Πάνω από 500 επιτυχημένες αιτήσεις για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό
Πεντακόσιες δεκαεπτά επιχειρηματίες έχουν περάσει επιτυχώς τα κριτήρια στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, από την 1η ημέρα λειτουργίας της μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Αυγούστου.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών είναι  ένα δίχτυ προστασίας και ανάσα σε έως και 400.000 βιώσιμες επιχειρήσεις και σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη → http://www.keyd.gov.gr

Σε συνέντευξη του ο διοικητής της ΑΑΔΕ είπε «είναι η πρώτη φορά που κάθονται στο ίδιο τραπέζι το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες, οι τρεις μεγάλοι πιστωτές, με σκοπό να βρουν κοινή λύση, αμοιβαία επωφελή και για τους ίδιους, και για εμάς, και για τον οφειλέτη". Σημείωσε επίσης ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να βρεθεί «και μια αυτοματοποιημένη λύση για τις μικρές οφειλές (δηλαδή από 20.000 έως 50.000 ευρώ)», έτσι ώστε να απελευθερωθεί και διοικητικός χρόνος για να δοθεί έμφαση στις πιο σημαντικές υποθέσεις, οι οποίες θα χρειαστούν και ειδική προσοχή.
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο έτσι ώστε και το πνεύμα του νόμου να εξυπηρετηθεί, αλλά και να βρεθεί μια λύση η οποία θα είναι διαφανής, σχετικά απλή και επωφελής για όλους, χωρίς να σπαταλάμε δυνάμεις στις περιπτώσεις αυτές και να τις αφιερώσουμε στις πιο δύσκολες και μεγάλες υποθέσεις». Επισήμανε δε ότι το πρώτο διάστημα η πλατφόρμα θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα. «Θα δούμε πώς πάμε πάντως. Είμαστε και εμείς έτοιμοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχει αυτό το project, το οποίο τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι μοναδικό, δεν έχει ξανασυμβεί σε τέτοια έκταση όπως το σχεδιάζουμε και όπως το εφαρμόζουμε εμείς» σημείωσε.
Ανέφερε ακόμη: «Βλέπουμε πολύ θετικά αυτό το εγχείρημα. Ελπίζουμε ότι θα δώσει την ανάσα που απαιτείται, έτσι ώστε και αυτά που πραγματικά μπορούν να πληρωθούν να πληρωθούν, να διασφαλίσουμε βεβαίως τα συμφέροντα του Δημοσίου από περιπτώσεις καταχρηστικής εφαρμογής, αλλά ο στόχος είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι βιώσιμες να μπορούν, εάν ρυθμιστούν τα χρέη τους, να ξαναπάρουν μπροστά. Όλοι θα ωφεληθούμε από αυτό».
Η ΝΔ που καταψήφισε (και αυτόν) το νόμο, σε πλήρες αδιέξοδο, μπορεί να συνεχίσει να ασχολείται με τη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων στις παρελάσεις στα δημοτικά σχολεία..

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΖΑΜΙΑ
Μέλος της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ
Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Λασιθίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου