Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Όχι άλλη εκδίωξη εργολάβων, χορτάσαμε!

Δεν πρόλαβαν να σιγήσουν τα νταούλια από τη φιέστα της ευρωβουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούνεβα στα Τρίκαλα, όπου πανηγυρίστηκε η δήθεν εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία, και η παρακάτω είδηση από ένα άλλο περιφερειακό νοσοκομείο έρχεται να αποδείξει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης:

«Με ιδιωτικό συνεργείο θα πρέπει να καλυφθεί η τεχνική συντήρηση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αφού, μετά από τις πολλές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών και λόγω των μνημονίων, δε γίνονται ανάλογες προσλήψεις.
Στην τεχνική υπηρεσία του ΓΝΑΝ υπηρετούν πλέον μόνο δυο τεχνίτες ηλεκτρολόγοι, το πιο περίεργο είναι πως κανένας δεν είναι μόνιμος υπάλληλος του Νοσοκομείου! (…) Εργολαβία, λοιπόν, και στην τεχνική συντήρηση του ΓΝΑΝ, για την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει τη σκοπιμότητα οικονομοτεχνικής μελέτης, με προϋπολογισμό 163.815 ευρώ.» (ρεπορτάζ: Μιχάλης Ατσαλάκης, εφ. Ανατολή)

Έχουμε γράψει αρκετές φορές, σχετικά με την κυβερνητική προπαγάνδα περί κατάργησης των εργολαβιών, πως πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις που με έντεχνο τρόπο προβάλλονται ως κανόνας. Η συνήθης απάντηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ότι «παρέλαβαν μια παγιωμένη κατάσταση» και την ξηλώνουν σιγά-σιγά, ώστε να μην μπορούν οι εργολάβοι να προσφύγουν στα δικαστήρια. Κι ότι εντέλει, εάν δεν μπορούν να καταργήσουν όλες τις εργολαβίες εδώ και τώρα, τουλάχιστον δεν θα τις ανανεώνουν.

Το παράδειγμα της συντήρησης του ΓΝ Αγίου Νικολάου, όπου έχουμε σύναψη νέας εργολαβίας, γκρεμίζει την κυβερνητική επιχειρηματολογία και αποδεικνύει ότι οι εργολάβοι δεν είναι το άβολο κατάλοιπο της… επαράτου δεξιάς. Αποτελούν, παράλληλα με τις ατομικές συμβάσεις τύπου γαλέρας και τις (καλομελέτα κι έρχονται) ΚΟΙΝΣΕΠ-ΑΕ, συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης για την εφαρμογή των μνημονίων που η ίδια -όπως κι οι προηγούμενες- ψηφίζει. Οι δε δικαιολογίες ότι δεν τους θέλουν αλλά τους ανέχονται προσωρινά μέχρι να λήξουν οι συμβάσεις τους, είναι απλά για τα πανηγύρια!


Πηγή: ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου