Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΖΑΜΙΑ: Eλπίζω όλοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα το νοσοκομείο μας γιατί το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή του ανθρώπου είναι η υγεία

Ένα σχόλιο για το Νοσοκομείο Σητείας
Μία αρρώστια της μητέρας μου ήταν η αφορμή να επισκεφτώ πρόσφατα το Νοσοκομείο Σητείας και μετά από μια πολυήμερη νοσηλεία στην Παθολογική Κλινική δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην θετική εντύπωση που αποκόμισα από την εύρυθμη μετά από χρόνια λειτουργία του νοσοκομείου και της κλινικής που νοσηλεύτηκε η μητέρα μου.
Από τις θετικότερες λοιπόν εντυπώσεις μου ήταν ότι υπάρχουν πλέον αρκετοί νέοι γιατροί, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι, για την πλήρη στελέχωση της κλινικής  σε όλες τις βάρδιες. Απ’ ότι πληροφορήθηκα το ίδιο άριστα λειτουργούν η Χειρουργική και η Παιδιατρική κλινική. 
Υπάρχει  ακόμα επάρκεια σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, σε φάρμακα και αναλώσιμα. Υπάρχει τάξη και καθαριότητα σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου. Όλες οι υπηρεσίες και όλο το προσωπικό, ιατρικό και  διοικητικό,  λειτουργούν με υποδειγματική συνέπεια για να προσφέρουν το καλύτερο σε κάθε νοσηλευόμενο ή επισκέπτη.Γίνονται προσπάθειες από το υπουργείο υγείας για την αντικατάσταση του αξονικού τομογράφου με νέο νεώτερης τεχνολογίας, για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό μηχανημάτων και απαραίτητων εργαλείων για τη λειτουργία του νοσοκομείου, για την ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού με επιπλέον προσωπικό.
Αυτό από μόνο του αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη όταν πριν από ένα χρόνο το νοσοκομείο κινδύνευσε να κλείσει και να μετατραπεί το πολύ σε κέντρο υγείας.
Επειδή μόνο όταν κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα αγαθό, μόνο τότε αντιλαμβανόμαστε  την αξία του, ελπίζω όλοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα  το νοσοκομείο μας γιατί το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή του ανθρώπου είναι η υγεία που για να εξασφαλισθεί χρειαζόμαστε δομές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη που να λειτουργούν προς όφελος των αδύναμων και οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας. Γιατί όλα δεν μετρώνται με το χρήμα, και αυτοί που δεν έχουν οικονομική άνεση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πηγαίνουν «σαν το σκυλί στο αμπέλι».

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΖΑΜΙΑ
Μέλος της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ
Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Λασιθίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου