Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας προτίθεται να διοργανώσει σχολή ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας αρχαρίων κατά το διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2017

Ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας προτίθεται να διοργανώσει σχολή ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας αρχαρίων κατά το διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2017 με εκπαιδευτή τον κ. Αγγελάκη Μάνο πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας του ομίλου μας. Η διάρκεια της σχολής θα είναι ένα μήνα και θα περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. Τα θεωρητικά μαθήματα διάρκειας 8 ωρών θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο λιμάνι και θα περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες:
α) Ναυτιλία,
β) χειρισμοί σκάφους,
γ) αγκυροβόλια,
δ) ναυτικοί κόμποι,
ε) μετεωρολογία,
ζ) αεροδυναμική πανιών,
η) τριμάρισμα πανιών,
θ) ναυτική επικοινωνία,
ι) διεθνής κανονισμός αποφυγής συγκρούσεων,
κ) πρώτες βοήθειες. 
Το σκάφος για τα πρακτικά μαθήματα διάρκειας 8 ωρών έχει εξασφαλιστεί και είναι το ‘’ΚΑΛΥΨΩ’’ μήκους 47 ποδών και τα οποία θα εστιάζουν στην εφαρμογή της θεωρίας και την εξοικείωση των μαθητών με όλες τις λειτουργίες ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους . Μετά το πέρας των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό ταξίδι όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη ιστιοπλοϊκή εμπειρία. Οι ώρες που θα διεξάγονται τα μαθήματα όπως και το εκπαιδευτικό ταξίδι θα προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της πλειονότητας των εκπαιδευομένων καθότι το σκάφος θα παραμείνει στη Σητεία για όσο χρειαστεί. Μετά το πέρας της σχολής και την επιτυχία στις σχετικές εξετάσεις οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν δίπλωμα αναγνωρισμένο, με το οποίο δύνανται να κυβερνούν δικό τους ή ενοικιαζόμενο ιστιοπλοϊκό σκάφος. Το ποσό που απαιτείται για να διεξαχθεί η σχολή είναι τα 400 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης της κάρτας μέλους του Ομίλου. Οι απόφοιτοι της σχολής θα λάβουν πτυχίο ιστιοπλοΐας καθώς και δίπλωμα με μορφή κάρτας. Επίσης θα προσφέρεται η δυνατότητα τις ημέρες που δεν θα γίνονται μαθήματα, στους ήδη κατόχους πτυχίου ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας να οργανωθεί τμήμα για εξοικείωση και φρεσκάρισμα γνώσεων εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον. περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Έφορο Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας κ. Πετρόπουλο Γιάννη στο τηλέφωνο 698 725 3049.

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου