Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

«ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΡΟΚΑΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΞΕΡΟΚΑΜΠΟ ΖΗΡΟΥ»

 
ΑΥΤΗ ΤΗΝ  ΔΙΕΤΙΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΠΟΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΞΕΡΟΚΑΜΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΡΓΟΥ, ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, ΣΑΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.
 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΗΠΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΟΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Π.Σ.

 Ο ΞΕΡΟΚΑΜΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΘΕΡΕΤΡΟ, ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ, ΜΕΓΑΛΗ   ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ  ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
 Ο Π.Σ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
·   Ενημέρωση και ενεργοποίηση μέσω διαδικτύου και των Μ.Μ.Ε. για πάσης φύσης δράσεων, προβολής του τοπικών γεγονότων αλλά και προβλημάτων του τόπου.
·   Συνεργασία με κατοίκους του Ξερόκαμπου, δημόσιες υπηρεσίες, Δήμο Σητείας για την βελτίωση συνθηκών διαβίωσης στον οικισμό
·   Ενεργή προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ,φαραγγιών, των ακτών ,θαλάσσιας ζωής, άγρια πανίδα του Ξερόκαμπου, πραγματοποιώντας δράσεις εθελοντικών καθαρισμών και δράσεις προστασίας χελώνας caretta caretta μέσω ομάδων Αρχιπέλαγος Αρχελων και εθελοντών χελώνας Σητείας.
·   Εξωραϊσμός και σήμανση μονοπατιού Ε4 Ζηρος-Σκαλιά, με εθελοντική δράση, σε συνεργασία με γειτονικούς συλλόγους και με πρωτοβουλία παγκόσμιου ευρωπαϊκού δικτύου ,unesco, γεωπαρκο Σητείας
·   Εκπαιδευτικό σεμινάριο Γεωπαρκου, και μουσείων για το τουριστικό τμήμα στελεχών ιεκ Ιεράπετρας στην Ζάκρο. Ξενάγηση στα φαράγγια, σε περιοχές natura Ξερόκαμπου και  προτζεκτ σπουδαστών.
·   Έρανο για Νοσοκομείο και Ε.Δ.Ε.Α.Κ Σητείας για οικονομική ενίσχυση, από κατοίκους του Ξερόκαμπου.
·   Εξωραϊσμοί δρόμων, αρχαιολογικοί χώροι, δημοτικού παρκινγκ, κοπή ξερόχορτων και ψεκασμού με την μέριμνα και συνεργασία της προέδρου τοπικής κοινότητας Ζηρου
·   Οριοθέτηση και μερική τακτοποίηση κάδων απορριμμάτων με μεταλλικά πλαίσια
·   Δεντροφυτευση ανά τόπους στην περιοχή Ξερόκαμπου
·   Ανάπλαση, επισκευή και καθαρισμός χώρου παραδοσιακού πηγαδιού «Βουρλια».Στόχος η επαναλειτουργία αρχαίου πηγαδιού.
·   Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του «Ταξίδι στο νότο»,πραγματοποιήθηκαν κερδοφόρες καλοκαιρινές εκδηλώσεις, Φεστιβαλ, Βeach party, για προσέγγιση και διασκέδαση επισκεπτών, πάντα με σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
·   Τοποθέτηση ενημερωτικών και απαγορευτικών ταμπελών στις ακτές, χαρτογραφημένους πίνακες καλωσορίσματος ανά τόπους
·   Τακτή καταπολέμηση κουνουπιών στον οικισμό, με μέριμνα κουνουπολογου και συνεργασία αρμόδιων φορέων για απομάκρυνση ξύλινων κυψελών με μέλισσες.
·   Επαναληπτικό κλάδεμα και άσπρισμα αλμυρικιών της περιοχής για βελτίωση εικόνας και ανάπτυξης τους.
·   Επαναληπτική επισκευή, καθάρισμα και βάψιμο της εκκλησίας Αγ. Νικολάου .Παροχή ηλεκτροδότησης, φωτισμού, αντιανεμικού και ήχου σε λειτουργίες. Διοργάνωση τελετών  και Ανάστασης το Πάσχα με βοήθεια εθελοντών.
·   Συνεργασία και μέριμνα για θέματα που αφορούν τους αρμόδιους φορείς, Δήμο Σητείας ,ΔΟΚΑΣ και την τοπική κοινότητα.
·   Κοπή της πίτας του Συλλόγου, με μικρή δεξίωση στην έναρξη κάθε έτους

Στα μελλοντικά μας σχέδια υπάρχουν πολλά οράματα για το επόμενο έτος ..


    Η πρόεδρος Δ.Σ. Ελένη Χατζηδάκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου