Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Επιχορήγηση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Σητείας, από το Δήμο της πόλης

Κατόπιν σχετικού αιτήματος από το Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποφασίστηκε η επιχορήγηση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Σητείας, από το Δήμο μας. Το σώμα ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 19 Οκτωβρίου 2016 και έχει ενταχθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αποτελείται από ένδεκα εθελοντές οι οποίοι αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευσή τους ξεκίνησαν ήδη να προσφέρουν τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες τους προσφέροντας με όποιο τρόπο μπορούν στην τοπική κοινωνία του Δήμου Σητείας.Μεταξύ άλλων κινητοποιούνται και επεμβαίνουν σε αποστολές έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων, σε αποστολές αντιμετώπισης καταστροφών, θεομηνιών, πυρκαγιών, ενώ παρέχουν πρώτες βοήθειες σε πάσης φύσεως αθλητικούς αγώνες, συναυλίες, θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως τα Κορνάρεια.

Οργανώνουν δενδροφυτεύσεις και καθαριότητα ακτών, οργανώνουν ομιλίες και εκδηλώσεις για τα τροχαία ατυχήματα, την προστασία του περιβάλλοντος, τον εθελοντισμό, τη διαχείριση καταστροφών, τις πρώτες βοήθειες. Επίσης συνεργάζονται με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, το Νοσοκομείο, την ΕΛΛΑΣ, το Λιμενικό για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων. Συμμετέχουν σε περίπολα για την προστασία των δασών ενώ δημιουργούν και διατηρούν τράπεζα αίματος για την κάλυψη των αναγκών.

Η επιχορήγηση από το Δήμο μέσω κονδυλίων Πυροπροστασίας, είναι την τάξης των 3.500€ για να καλυφθούν τα πλέον απαραίτητα σε εξοπλισμό όπως αυτόματος απινιδωτής, φιάλη οξυγόνου, φορείο, σανίδα κινητοποίησης, ιμάντων ανύψωσης, τσάντα μεταφοράς οξυγόνου, νάρθηκα έλξης, εκπαιδευτικού προπλάσματος βρέφους και άλλων.

Μετά και την περυσινή επιχορήγηση της άλλης σημαντικής εθελοντικής ομάδας της πόλης μας, της Ε.Δ.Ε.Α.Κ με 5.000€ επίσης από πόρους Πυροπροστασίας συν του ποσού των 1.000€ για φέτος, αποδεικνύεται η ευαισθησία που πρέπει και οφείλουμε να δείχνουμε όλοι μας, Δήμος και κοινωνία προς το κίνημα του εθελοντισμού με τις ανθρωπιστικές αρχές, την αλληλεγγύη και την προσφορά προς τους συνανθρώπους.



Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
Χαράλαμπος Λεβεντέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου