Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Στο αεροδρόμιο της Σητείας η επίσημη «πρώτη» του νέου μοντέλου της Porsche με 300 δημοσιογράφους

Μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής θα έχει το επόμενο χρονικό διάστημα η Σητεία, αλλά και ευρύτερα η περιοχή του Νομού Λασιθίου μέσω της φιλοξενίας μίας «διαφορετικής» για τα τοπικά δεδομένα διοργάνωσης. Ο λόγος για την πρώτη παρουσίαση σε παγκόσμιο επίπεδο του νέου μοντέλου της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche.
Η δράση αναμένεται να φιλοξενηθεί στην υποδομή, που προσφάτως δέχτηκε τις «επικρίσεις» του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, αλλά οι διοργανωτές την επέλεξαν ως την πλέον κατάλληλη για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Για την παρουσίαση του νέου μοντέλου της Porsche είχαν ξεκινήσει επαφές από τον περασμένο Μάιο και μάλιστα ζητήθηκε η στήριξη του Δήμου Σητείας. Στην πορεία οι διοργανωτές πείστηκαν για την επιλογή της Σητείας.
Από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου με απ’ ευθείας πτήση από το Μόναχο στο αεροδρόμιο της Σητείας θα καταφθάνουν 300 συνολικά- δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, για να καλύψουν το γεγονός αλλά και να οδηγήσουν το νέο μοντέλο στην περιοχή της Σητείας και του Νομού Λασιθίου. Η περιοχή θα αναδειχθεί ιδιαίτερα και βέβαια θα αυξηθεί και ο αριθμός των επιβατών στο αεροδρόμιο της Σητείας. Μπορεί οι 20.000 επισκέπτες κατά τον κ. Σπίρτζη να φαντάζουν λίγοι, ωστόσο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία -τα οποία ενδεχομένως να «ενισχυθούν το επόμενο διάστημα» λόγω του συγκεκριμένου γεγονότος- το αεροδρόμιο της Σητείας έρχεται τρίτο στην χώρα ως προς την ποσοστιαία αύξηση της επιβατικής κίνησης στα περιφερειακά αεροδρόμια.
«Πράγματι», δήλωσε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, «από τον Μάιο γνώριζα το γεγονός, το οποίο όμως έπρεπε να κρατηθεί σε “χαμηλούς τόνους”, αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που θα ήθελαν την φιλοξενία μίας τέτοιας διοργάνωσης αφ’ ενός, αλλά κι αφ’ ετέρου επειδή τον πρώτο λόγο είχαν κι έχουν οι ίδιοι οι διοργανωτές. Σε ό,τι μας ζητήθηκε δώσαμε την στήριξή μας. Πρόκειται για μία δράση στην κατεύθυνση περεταίρω προβολής της Σητείας και της περιοχής ευρύτερα του νομού Λασιθίου. Αποδεικνύει ακόμα ότι η υποδομή του αεροδρομίου κεφαλαιοποιεί την αξία της και προβάλει τον τόπο σε παγκόσμιο επίπεδο».
Παράλληλα ο κ. Πατεράκης εξέφρασε και την πικρία του για το ότι εάν υπήρχαν, όπως ανέφερε, ξενοδοχεία τουρισμού πολυτελείας, ίσως οι δημοσιογράφοι που τώρα θα διαμένουν στον Άγιο Νικόλαο, θα διέμεναν στην Σητεία.
«Άραγε κάποιοι αναλογίζονται τί κακό έχουν κάνει μέχρι τώρα με την αρνητική τους στάση σε τέτοιου είδους επενδύσεις στην Σητεία;» αναρωτήθηκε. Πρόσθεσε όμως με έμφαση ότι «το αεροδρόμιο της Σητείας άνοιξε τις πόρτες της περιοχής σε όλο τον κόσμο».


ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

http://www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου