Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Την Δευτέρα 13/11/2017 πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του ΔΟΚΑΣ Λεωνίδα Τερζή και των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών που φοιτούν στον παιδικό σταθμό Σητείας . Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η διαιτολόγος κ.Μαρίνα Νικολάου , η Παιδοψυχολόγος κ. Ζαχαρένια Κουφάκη και ο παιδίατρος –νεογνολόγος κ. Ιωάννης Κατσαράκης.
Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ έλαβε το λόγο και αφού καλωσόρισε τους γονείς και τους επιστήμονες , ευχαρίστησε τους γονείς για την παρουσία τους και συνέχισε λέγοντας . « θεωρώ την παρουσία σας σημαντική και επιβεβλημένη προκειμένου να λάβετε γνώση και να ενημερωθείτε επισήμως για την δομή , την λειτουργία και τους στόχους που έχει ο ΔΟΚΑΣ για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.Η λογική της λειτουργίας μας είναι να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον μέγιστο αριθμό παιδιών και γονέων , κυρίως γονέων οι οποίοι μέσα στο αγχωτικό καθημερινό αγώνα των υποχρεώσεων τους και της εργασίας τους επιθυμούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε μια δομή , προκειμένου με ασφάλεια , αξιοπρέπεια ,να εκπαιδευτούν ,να κοινωνικοποιηθούν, και να σιτιστούν. Θεσπίσαμε την μοριοδότηση προκειμένου για την φοίτηση των παιδιών ξεπερνώντας , ρουσφετολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος .

Έχουμε καταφέρει να λειτουργούμε σε πλαίσια πολύ μικρής οικονομικής επιβάρυνσης για το συντριπτικό αριθμό των οικογενειών. Τα τελευταία δύο χρόνια προκειμένου για τα τροφεία , ανατρέψαμε την υποχρεωτική καταβολή των 1100 ευρώ ετησίως για τις μη ωφελούμενες από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ οικογένειες , και θεσπίσαμε εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια με αποτέλεσμα να υπάρχουν οικογένειες που έχουν μηδενική εισφορά. Παρά το γεγονός πως οι λειτουργία των παιδικών σταθμών ξεπερνά τις 310.000 ευρώ ετησίως με έσοδα λιγότερα από 150.000 . Το υπόλοιπο ποσό των λειτουργικών δαπανών το καλύπτουμε από άλλους πόρους του ΔΟΚΑΣ. Στην ουσία ο ΔΟΚΑΣ επιδοτεί την λειτουργία των παιδικών σταθμών μιας και αναγνωρίζει των αγώνα και την ανησυχία των εργαζόμενων γονέων .Το παραπάνω επιτευχθεί με εξορθολογισμό των δαπανών και μείωση των λειτουργικών εξόδων. Καταφέραμε να μειώσουμε την δαπάνη σε τρόφιμα καλύπτοντας με λιγότερα χρήματα περισσότερο διάστημα μέσα από τον αυστηρό έλεγχο των προμηθειών και τον μηδενισμό των απωλειών. Η διοίκηση έχει ως προτεραιότητα την στήριξη των δομών μιας και αφορούν την ιδιαίτερη ευαίσθητη ομάδα των παιδιών που αποτελούν το μέλλον του τόπου χωρίς να υπολογίζει το οικονομικό ή άλλης λογής κόστος. Βέβαια δεν στεκόμαστε μόνο σε αυτά . Προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις στο κτίριο τοποθετώντας σήτες στα παράθυρα του σταθμού ,προσφάτως βελτιώσαμε την μόνωση στην οροφή του κτιρίου ,το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια και τοποθέτηση κλιματιστικών σε όλες τις αίθουσες . Από σήμερα λειτουργεί και νέο τμήμα για την αποφόρτιση των άλλων τμημάτων με την μετακίνηση μιας βρεφονηπιοκόμου από τον παιδικό σταθμό του Παλαικάστρου.

Στον άμεσο σχεδιασμό του ΔΟΚΑΣ είναι η προκήρυξη και πρόσληψη δύο βρεφονηπιοκόμων δίμηνης διάρκειας για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες σε προσωπικό λόγο ασθενειών.

Ξεκινήσαμε την διαγωνιστική διαδικασία για τα τρόφιμα της νέας χρονιάς . Η σύμβαση που είναι σε ισχύ ολοκληρώνεται τον Απρίλιο. Παρόλα αυτά έχουν προβλεφθεί όλα τα πιθανά σενάρια ώστε να μην επηρεαστεί η τροφοδοσία του παιδικού σταθμού με τρόφιμα, έως το τέλος του σχολικού έτους . Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση για την επιμόρφωση των βρεφονηπιοκόμων σε θέματα πρώτων βοηθειών .

Στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΔΟΚΑΣ βρίσκεται σε προτεραιότητα η ίδρυση και δεύτερου παιδικού σταθμού στην Οδό Ν. Πλαστήρα, δυναμικότητας 40 θέσεων προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα της αυξημένης ζήτησης για φοίτηση. Για την λειτουργία του προβλέψαμε στον προϋπολογισμό του 2018 την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Είμαι πεπεισμένος πως η εκπαιδευτική διαδικασία που επιτελείται στον σταθμό βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο . Οι εκπαιδευτικοί είναι έμπειρες και ικανότατες . Αγκαλιάζουν τα παιδιά με στοργή και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την κάθε πρόκληση.

Βέβαια στην προσπάθεια αυτή έχουμε αρωγό τον σύλλογο γονέων και το δ.σ. . Με δαπάνες δικές του έγινε η προμήθεια της ελαστικής επένδυσης δαπέδου αλλά και του χλοοτάπητα. Το απερχόμενο αλλά και όλα τα προηγούμενα δ.σ. του συλλόγου στάθηκαν δίπλα στην διοίκηση και αποτέλεσαν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ γονέων και ΔΟΚΑΣ.

Είμαστε βέβαιοι πως το νεοσυσταθέν συμβούλιο θα συνεχίσει την πολύ καλή συνεργασία με τον Παιδικό σταθμό και το ΔΟΚΑΣ.».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου