Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Χαιρετισμός Μανόλη Θραψανιώτη στην εκδήλωση με θέμα «ηλεκτρονικά εγκλήματα στο διαδίκτυο».

           
                                                                            13/11/2017

 Κ. Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου,

Αγαπητοί φίλοι,

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραβρεθώ στην ιδιαίτερα σημαντική σημερινή εκδήλωση με θέμα «ηλεκτρονικά εγκλήματα στο διαδίκτυο».

Λυπούμαι πραγματικά που δεν μπορώ να παραβρίσκομαι στην σημερινή εκδήλωση. Είμαι όμως βέβαιος ότι η ενημέρωση που θα κάνετε θα είναι πολύτιμη και θα συμβάλει στην προστασία των νέων από εγκληματικά φαινόμενα στο διαδίκτυο.Είναι γεγονός ότι η τεχνολογία παρουσιάζει αλματώδη εξέλιξη με σημαντικές επιπτώσεις και σπουδαία επιτεύγματα στον τομέα των επιστημών.
Αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο ότι το διαδίκτυο και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αποτελούν ένα από τα πιο σπουδαία επιτεύγματα της τεχνολογίας. Έχουν φέρει τη δική τους επανάσταση στη ανθρωπινή καθημερινότητα, στην επιστήμη, στην εκπαίδευση. Οι δυνατότητες που προσφέρουν είναι τεράστιες και η έφεση του άνθρωπου να ανακαλύψει, να εξελίξει, και να εκμεταλλευτεί παρά πέρα αυτές τις δυνατότητες οδηγούν σε νέα επιτεύγματα. Αυτή η δυνατότητα όμως δεν έχει μόνο την θετική της πλευρά .

Τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών στο διαδίκτυο μπορούν πολύ εύκολα να οδηγήσουν στο να αποκαλυφθούν στοιχεία και πληροφορίες που τους αφορούν. Οι υπολογιστές με τις απεριόριστες δυνατότητες και την ευκολία μεταφοράς, αποτελούν επίσης πρόκληση για έκνομες ενέργειες. Ενέργειες που στο σύνολο τους χαρακτηρίζονται ως « εγκλήματα στο διαδίκτυο».

Εγκλήματα όπως η παιδοφιλία, η διακίνηση ναρκωτικών, οι αυτοκτονίες, το χάκινγκ και πάρα πολλά άλλα αποτελούν την πρόκληση
αλλά και την ανάγκη για την αντιμετώπιση τους από την πολιτεία.

Η ενημέρωση, ιδίως των νέων, που είναι και οι πιο ευάλωτοι χρήστες, είναι το πιο μεγάλο όπλο στην προσπάθεια καταπολέμησης της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο και είμαι βέβαιος ότι τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλουν ιδιαίτερα.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας


Μανόλης Θραψανιώτης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου