Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ξερόκαμπος: ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ !!!

Ο Ξερόκαμπος Σητείας είναι μια παρθένα απομονωμένη και πανέμορφη περιοχή η οποία βρίσκεται 48 χλμ από τη Σητεία, 29 χλμ από το Παλαίκαστρο και 9 χλμ από τη Ζάκρο.
Οι παραλίες του Ξεροκάμπου είναι πανέμορφες και ιδανικές για εκείνους που αναζητούν ηρεμία, ανάπαυση και χαλαρές διακοπές, τα ρηχά καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά καθιστούν τον Ξερόκαμπο ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθελοντική δράση καθαρισμού φαραγγιού "Κατσουνάκι",ανατολικά του Ξεροκάμπου..Θλιβερή και ντροπιαστική η εικόνα της ρίψης των σκουπιδιών που αντικρίσαμε,σε αντίθεση με το άγριο,επιβλητικό και πανέμορφο τοπίο που απολαύσαμε..Ο ποταμός που περνάει μέσα από το φαράγγι,καταλήγει στην παραλία "ποταμός",του Ξεροκάμπου,δίπλα στην όμορφη αμμουδιά "Αλώνα".Η πεζοπορία είναι σχετικά εύκολη,3.5 km,με αρκετή βλάστηση,πολλές υπέροχες σπηλιές,με φωλιές από βαρβάκια barbatus και ένας φυσικός τοίχος αναρρίχησης με πασσάλους.


Το φαράγγι και το φυσικό τοπίο θα το αξιοποιήσουμε και θα το προστατεύσουμε. Θέλουμε να ελπίζουμε για την βοήθεια και την ευαισθητοποίησή σας !! ΟΧΙ στα σκουπίδια και την μόλυνση !! Ευχαριστούμε θερμά !!! Helen Hatzidakis




Το Κατσουνάκι είναι μια θαυμάσια παραλία, με άμμο και γαλαζοπράσινα, ρηχά νερά που περιστοιχίζεται από χαρακτηριστικούς βράχους. Είναι ερημική. Σε αυτήν δεν θα βρείτε δέντρα, παρά μόνο κάποιες αμμοθίνες (μεγάλης έκτασης αμμόλοφοι με χαρακτηριστική βλάστηση), θυμάρι, θρούμπι και το σπάνιο λευκό «κρινάκι της θάλασσας» που φυτρώνει στους αμμολόφους, που σε οδηγούν στην παραλία. Τα κρινάκια ανθίζουν στο τέλος του καλοκαιριού.

Η χελώνα Καρέτα - Καρέτα, όπως συμβαίνει σε πολλές παραλίες της περιοχής, βρίσκει εδώ καταφύγιο, για να γεννήσει τα αυγά της. Νότια της παραλίας είναι το ακρωτήρι «Αλώνα» κατάλληλο για ψάρεμα με καλάμι.

Αυγά χελώνας caretta στην παραλία κρινάκια, δίπλα απο τρύπες καβουριών. Stergios Katsiolas


Ανατολή στα κρινάκια..Stergios Katsiolas

Βόρεια της παραλίας αυτής, σε απόσταση 500 μέτρα είναι το Ρούσσο Σπάσμα. Πρόκειται για ένα μικρό κόλπο - παραλία με βότσαλο, απομονωμένη και ερημική, με γαλαζοπράσινα νερά, που για να την προσεγγίσετε απαιτείται είτε σκάφος είτε κατάβαση από ένα χωμάτινο ύψωμα με έντονα κόκκινο (ρούσσο) χρώμα. Από την κορυφή εκείνη, τολμηροί κολυμβητές μπορούν να κάνουν ανεπανάληπτες πτώσεις στο νερό ύψους έως 5 μέτρων.


Helen HatzidakisΚαλημέρα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου