Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

    
              Νέα μητέρα, νέοι γονείς και εκπαιδευτικοί

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε όλα τα παιδιά μας να μορφώνονται, να αναπτύσσονται ολοκληρωμένα, να χαίρονται την παιδική και εφηβική τους ηλικία.
Όμως η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας και η οικογένειές μας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μας φορτώνει με χιλιάδες αγωνίες για το παρόν και το μέλλον.

 Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινάει ….
§  Με πάρα πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Αντί τις χιλιάδες προσλήψεις που έταζε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έγιναν χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.. Αποτέλεσμα ειδικότητες να καταργούνται, διδακτικές ώρες να χάνονται, να συγχωνεύονται τμήματα και σχολεία να κλείνουν, τα ολοήμερα να λειτουργούν με ακόμα χειρότερους όρους, η Ειδική Αγωγή μπαίνει κι άλλο στο περιθώριο.
§  Παράλληλα στοιβάζονται τα παιδιά μας σε τάξεις με 27-30 μαθητές, ενώ λειτουργούν τα ολοήμερα  όπως – όπως με «προσωρινά μπαλώματα» για να καλύψουν τις χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών, με τεράστια κενά στη συντήρηση και την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων.
§  Και η κρατική χρηματοδότηση των σχολείων παραμένει τραγικά μειωμένη. Έτσι μας ζητάνε να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για να καλύπτουμε ανάγκες λειτουργίας του σχολείου φορτώνοντας στις πλάτες μας όσα το κράτος έπρεπε να διαθέτει δωρεάν για όλα τα παιδιά. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση χαρίζει απλόχερα φόρους και ζεστό χρήμα σε εφοπλιστές, βιομήχανους, στους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ...
§  Και η κυβέρνηση,… στο δρόμο των προηγούμενων προωθεί τα σχολεία-μπίζνες, που θα βγάζουν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στο κυνήγι των χορηγιών, σχολειά πολλών ταχυτήτων που τα παιδιά θα μορφώνονται(;) ανάλογα με το πορτοφόλι των γονιών τους.
§  Με το νέο νομοσχέδιο για το Λύκειο το μετατρέπουν ακόμα περισσότερο σε εξεταστήριο που θα στέλνει μαζικά τους μαθητές στα φροντιστήρια και την παραπαιδεία.
§  Με όμηρους τις καθαρίστριες στα σχολεία που παραμένουν συμβασιούχοι με μισθούς πείνας, αδιαφορώντας η κυβέρνηση και για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων και την υγεία των παιδιών μας

Κυβέρνηση και ΕΕ στερούν από τα παιδιά μας ό,τι σήμερα δικαιούνται

Νέα μητέρα,
Σε καλούμε στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και απαιτούμε

-        Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.
-        Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών.
-        20 μαθητές ανά τμήμα, όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων.
-        Ούτε ένα ευρώ από τη τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κλπ.
-        Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών – φοιτητών με τα ΜΜΜ.
-        Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών και για τα πιστοποιητικά υγείας.
-        Παροχή ενός γεύματος σε όλους τους μαθητές από το κράτος.

Για σένα νέα μητέρα υπάρχει η ομάδα της ΟΓΕ στην πόλη σου, που παλεύει διαχρονικά για το δικαίωμα των παιδιών μας στην μόρφωση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στη ΖΩΗ με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Έλα να μας γνωρίσεις και να αγωνιστούμε μαζί

                                                                                                                                                              Σητεία 14 /9/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου