Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Χαιρετισμός Μανόλη Θραψανιώτη στο 7ο Συνέδριο «Επ’ Αρωγή».


Το Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας - Φροντίδας, «Επ’ Αρωγή» έχει γίνει πια θεσμός, χάρη   στο μεράκι των διοργανωτών και  όσων ασχολούνται με τα άτομα που έχουν ανάγκη κοινωνικής  φροντίδας. 
            Μία  διημερίδα με πλούσια  θεματολογία και  εισηγητές που με την επιστημονική τους  κατάρτιση  σε συνδυασμό με την βιωματική εμπειρία  θα οδηγήσουν σε χρήσιμα συμπεράσματα, αναγκαία  για την νέα προσέγγιση  αντιμετώπισης των ατόμων που χρήζουν  κοινωνικής προστασίας. 
            Οι προτάσεις που θα διατυπωθούν θα είναι ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για διορθωτικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις στην κοινωνική προστασία των ευάλωτων ομάδων συνανθρώπων μας που γνώρισαν το πολύ σκληρό πρόσωπο της ζωής και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

       Πέρα από τις ενέργειες του κράτους, για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, είναι απαραίτητη και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, είτε αυτό αφορά θεσμούς, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση, η εκκλησία, συλλόγους κλπ., με την αντίστοιχη επίβλεψη και την  ανάλογη οικονομική ενίσχυση, είτε σε  ατομικό επίπεδο στη βάση του εθελοντισμού της προσφοράς και αλληλεγγύης..
       Η Κοινωνική Πρόνοια στα προηγούμενα χρόνια δέχτηκε πολύ ισχυρά πλήγματα. Σε συνδυασμό μάλιστα με την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν οι άγριες πολιτικές λιτότητας των μνημονίων καταλαβαίνουμε πως πολλαπλασιάστηκαν οι ανάγκες και μειώθηκαν τα μέσα και οι πόροι.
Το ΕΘΝΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ προσπαθεί να καλύψει  το μεγαλύτερο δυνατό εύρος των αναγκών μιας κοινωνίας σε ανθρωπιστική κρίση και να τη μετατρέψει σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
          Η βοήθεια των εργαζόμενων στο δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας, που με εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες κράτησαν όρθια τα ιδρύματα, πρέπει και να συνεχιστεί αλλά και να ενισχυθεί. Χωρίς αυτούς και τη διάθεση προσφοράς που τους διακρίνει δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα.
Με την ευχή το 7ο Συνέδριο ΕΠ΄ΑΡΩΓΗ να ανοίξει νέους δρόμους προσέγγισης στην κοινωνική προστασία και να γεννήσει ελπίδες για έναν πιο ανθρώπινο κόσμο, σε μια κοινωνία όπου η διαφορετικότητα  θα αντιμετωπίζεται ισότιμα και δεν θα αποτελεί πρόβλημα,

Καλή επιτυχία

                                           Μανόλης Θραψανιώτης
                            Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου