Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Μ. Συντυχάκης: Να δοθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα του ΕΠΑΛ Σητείας



Να δοθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα του ΕΠΑΛ Σητείας και έως τότε να ληφθούν μέτρα, ώστε να πραγματοποιούνται τα εργαστήρια σε κατάλληλους και ασφαλείς χώρους ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή.

Ανέφερε ότι το ΕΠΑΛ Σητείας είναι χωρίς αίθουσες μηχανολογικών εργαστηρίων από το 2005, μετά από καθίζηση που έγινε στο τμήμα αυτό του κτιρίου. Πρόσθεσε ότι οι αίθουσες που «προσωρινά» διατίθενται για τα μαθήματα είναι μικρές, ακατάλληλες και επικίνδυνες. Δεν τηρούν τις προδιαγραφές των εργαστηρίων ούτε τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Αναρμόδιο δηλώνει το υπουργείο Παιδείας, με τον υφυπουργό Δημήτρη Μπαξεβανάκη να απαντά πως η αρμοδιότητα ανήκει στους δήμους που πρέπει να προγραμματίζουν και να εκτελούν τα έργα στα σχολεία.
Ανέφερε πως «παρακολουθούμε το θέμα» και αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου με εκπροσώπους του ΕΠΑΛ και συζητήθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εργασιών.
«Τόσα χρόνια ακούμε το ίδιο τροπάρι», σημείωσε ο Μανώλης Συντυχάκης, και πρόσθεσε ότι κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο, καθώς το υπουργείο δηλώνει αναρμόδιο και ο δήμος επικαλείται έλλειψη χρηματοδότησης.
Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

https://www.youtube.com/watch?v=YI7SJdpExqE   (η δευτερολογία του Μ. Συντυχάκη)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου