Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση Θραψανιώτη με τον Αρχηγό Πυροσβεστικής.


Προγραμματισμένη συνάντηση είχε  την Τρίτη 7/1/2017 ο Βουλευτής Λασιθίου  του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο και το Συντονιστή Υποστήριξης Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγο Ιωάννη Ράμφο,  και είχαν μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση  σχετικά με τα ζητήματα πυροπροστασίας του νομού Λασιθίου καθώς και την αναβάθμιση του πυροσβεστικού σταθμού της Σητείας σε κλιμάκιο.
Ο Βουλευτής επεσήμανε τις  ιδιαίτερα ξηροθερμικές συνθήκες που επικρατούν στο νομό  ως αίτιο συχνών πυρκαγιών, την ανάγκη προστασίας του πευκοδάσους στο Σελάκανο και την επιβεβλημένη και μόνιμη παρουσία εναέριων πτητικών μέσων κατάσβεσης στην Κρήτη.
Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σταθμού της Σητείας ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες από την ύπαρξη του Αεροδρομίου αλλά και των δεξαμενών φυσικού αερίου.
Ο Αρχηγός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος σε πανελλήνια κλίμακα  από τις αρχές του 2018, λαμβάνεται  σοβαρά υπόψη στο σχεδιασμό   και σ’ αυτό το πλαίσιο αντιμετωπίζεται  και το θέμα της αναβάθμισης του σταθμού της Σητείας.
Τέλος   ο Αρχηγός επισήμανε  την σημασία  και την συμβολή των πτητικών μέσων πυρόσβεσης και ότι στο σχεδιασμό της υπηρεσίας περιλαμβάνεται  η διαρκής και μόνιμη παρουσία  των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών στη Κρήτη.

Το Γραφείο Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου