Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Λεωνίδας Τερζής: Πάλι αδιάβαστος κύριε Καραμανωλάκη;

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθώ για ακόμα μια φορά τις ενστάσεις του κ. Καραμανωλάκη για οτιδήποτε αναπτυξιακό λαμβάνει χώρα στον δήμο μας . Βέβαια στο δημόσιο λόγο και δει στον αντιπολιτευτικό, οι απόψεις και οι τοποθετήσεις θα πρέπει να είναι αληθείς ή τουλάχιστον αληθοφανείς. Αντί αυτού επικρατεί η λογική της απαξίωσης και του μηδενισμού κάθε μικρού ή μεγάλου έργου ,χωρίς να διστάζει ο αγαπητός κύριος Καραμανωλάκης να παραπληροφορεί την τοπική κοινωνία. Πριν όμως ο κάθε ένας από μας εκφράσει την άποψη του θεωρώ πως πρέπει να έχει εξετάσει ή τουλάχιστον να έχει ενημερωθεί για ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και την κοινωνία.Συνεχώς κύριε Καραμανωλάκη , εσείς και οι ομοτράπεζοι σας τεχνηέντως μεν , ανεπιτυχώς δε προσπαθείτε να απαξιώσετε την προσπάθεια για ανάπτυξη.

Εν προκειμένω , στο ζήτημα του αναπτυξιακού εγχειρήματος με ακρωνύμιο GEO-STARS, αν είχατε διαβάσει τον τίτλο του παραδοτέου 3.4.1, από το δήμο Σητείας, θα βλέπατε πως αφορά την «κατασκευή και εξοπλισμό υποδομών πλανηταρίου – αστεροσχολείου Σητείας» προυπολογισμού 781.878 ευρώ και όχι αστεροσκοπείου όπως διατείνονται κάποιοι άλλοι που προσπαθούν να προσβάλλουν την υλοποίηση του έργου τους οποίους δυστυχώς έχετε ως συνομιλητές σας . Αν είχατε ασχοληθεί έστω και λίγο με τον άξονα της χρηματοδότησης του έργου θα βλέπατε πως είναι ένα «Εναλλακτικό προϊόν ανάπτυξης των Γεωπάρκων της ανατολικής Μεσογείου» , στα πλαίσια της εκπαίδευσης και του τουρισμού , για αυτό το λόγο είναι εταίροι στο πρόγραμμα το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης κα Τουρισμού αλλά και το αντίστοιχο υπουργείο στην Κύπρο.

Σχετικά με την χωροθέτηση του έργου ,προκρίναμε την περιοχή των ¨Έξω Μουλιανών , στην λογική της δημιουργίας μιας θεματικής εκπαιδευτικής –τουριστικής ενότητας στην δυτική είσοδο του Γεωπάρκου συνδυάζοντας το με το φαράγγι του Ρίχτη και την δημιουργία Κέντρου ενημέρωσης και πληροφόρησης στο δημοτικό ακίνητο Κεφαλοβρύση στα Μέσα Μουλιανά , παράλληλα με την αποτύπωση –δημιουργία και σήμανση νέων μονοπατιών και γεωδιαδρομών στην περιοχή , στοχεύοντας στην οικονομική ενδυνάμωση και την δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασία στα δημοτικά διαμερίσματα του βορείου οδικού άξονα.

Αναφορικά με την κυριότητα της του ακινήτου που επιλέχθηκε , βιαστήκατε να ασπαστείτε αίολες απόψεις χωρίς να συνυπολογίσετε τους τίτλους ιδιοκτησίας ,την κείμενη νομοθεσία περί « μη απαλλοτριωτέων πραγμάτων» και τα άρθρα του Αστικού Κώδικα αλλά και το σύνολο των αποφάσεων για την «προσκύρωση» εκτάσεων στο Ταμείο Εφέδρων Πολεμιστών Σητείας και Ιεράπετρας (αποφάσεις 32,33,34,36,37) οι οποίες αναφέρουν τι προσκυρώνεται και όχι τι απομένει στην Ιερά Σατυροπηγιακή Μονή Παναγία Ακρωτηριανή Τοπλού. Βιαστήκατε να αμφισβητήσετε ως ψευδή την απόφαση παραχώρησης του Ηγουμένου της Μονής αλλά και του Ηγουμενοσυμβουλίου . Πανηγυρίσατε για το υποτιθέμενο ατόπημα , χωρίς να αξιολογήσετε την πρόθεση της τοπικής εκκλησίας να συνδράμει την προσπάθεια του δήμου μας στην κατεύθυνση δημιουργίας εκπαιδευτικών δομών και εναλλακτικών υποδομών τουρισμού.

Να γνωρίζεται κύριε Καραμανωλάκη, αν δεν το ξέρετε , πως την Αμερική την ανακάλυψε ο Κολόμβος και όχι εσείς.

Νομίζω πως είστε πάλι αδιάβαστος .

Κρίμα




Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Αντιδήμαρχος Σητείας
Λεωνίδας Τερζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου