Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Τα computer που σήμερα εμφανίζονται ως ασήμαντα... έδωσαν την δυνατότητα ν΄αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου η ροή της πληροφορίας


Μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, (1983 - 1991), από την προσωπική συλλογή του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν οι παρευρισκόμενοι στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε (13/11) στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο σε συνεργασία με την Δ/νση Αστυνομίας Λασιθίου και την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α) Τοπική Διοίκηση Λασιθίου, με κεντρικό ομιλητή τον Δ/ντη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- Αστυνομικό Δ/ντη κ. Γ. Παπαπροδρόμου, που ως στόχο είχε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου μεταξύ άλλων " χαρακτήρισε ώς ιδιαίτερα σημαντική την συγκεκριμένη εσπερίδα δεδομένου - όπως ανέφερε - η χρήση των social media σήμερα, είναι τρόπος ζωής για του νέους, και κατά συνέπεια απαιτείται η διαμόρφωση διατάξεων στη βάση ενός νομικού πλαισίου που θα διασφαλίζει την ορθή διακίνηση των δεδομένων και την ασφαλή χρήση τους απ΄όλους.

Ερωτώμενος σχετικά με την πρωτοβουλία για την παρουσίαση παλαιών υπολογιστών από την προσωπική του συλλογή, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου ανέφρε : "Με αφορμή την εσπερίδα ¨Εγκλήματα στον κυβερνοχώρο", δόθηκε η ευκαιρία, να παρουσιαστούν κάποιοι από τους πρώτους υπολογιστές που χρησιμοποίησα στην επαγγελματική μου δραστηριότητα, οι οποίοι αποτέλεσαν - ουσιαστικά τον προπομπό -των σημερινών κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών.

Αξίζει ν αναφέρουμε ότι ο Αple IIE, που εκτέθηκε, αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά υπολογιστή της σειράς ο οποίος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την εταιρία Apple computer Inc τον Ιανουάριο του 1983 και έμεινε σε προτίμηση ο πρώτος οικιακός υπολογιστής, καθώς και και το Pro 486 (1989) της εταιρίας Comag, έμελε να αποτελεί ένα καινούργιο στοιχείο, για την ζωή των ανθρώπων.



Η εξέλιξη όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, στα χρόνια που ακολούθησαν ήταν ραγδαία, δεδομένου ότι τα computer που σήμερα εμφανίζονται ως ασήμαντα, έδωσαν την δυνατότητα ν΄αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου η ροή της πληροφορίας.




Δήμος Αγίου Νικολάου
Γραφείο Τύπου

Ρούσσου Καπετανάκη 7, Τ.Κ. 72100
Άγιος Νικολαος
τηλ. 2841 340 125, 694 6059 471
fax: 28410 25493
URL: dimosagn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου