Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ο Δήμος Σητείας με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET

Ο Δήμος Σητείας με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από 6-8 Νοεμβρίου, φιλοξενούμενος για άλλη μια φορά στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης.
Στην έκθεση συμμετείχαν και εκπροσώπησαν την περιοχή  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας κ. Γ. Κακουράκης και ο Αντιπρόεδρος του ΟΑΣ κ. Γ. Αυγουστινάκης.
Παρευρέθηκαν από ελληνικής πλευράς η Αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια σε θέματα Τουρισμού κα Κουντουρά, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Τσέγας, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα. Πελαγία Πετράκη και το στέλεχος του τμήματος τουρισμού της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου κα. Λαβδάκη, πλήθος τουριστικών επιχειρήσεων, φορείς του τουρισμού, Περιφέρειες, Δήμοι κ.α.

Η συγκεκριμένη έκθεση δεν είναι ανοικτή στο κοινό και αφορά μόνο επαγγελματίες του τουρισμού,  οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη και την περιοχή της Σητείας, των οποίων  η παρουσία ήταν ξεχωριστή και δυναμική.
Έγιναν επαφές με τουριστικά γραφεία όπως το ΙΤΑΚΑ, το οποίο από τον Απρίλιο του 2018 θα ξεκινήσει δύο πτήσεις τη βδομάδα από και προς το αεροδόμιο τα Σητείας, και έδειξε έντονο ενδιαφέρον να επεκτείνει τη δραστηριότητα του στη περιοχή. Έγινε επίσης συνάντηση με στελέχη του πρακτορείου APOLLO και συζητήθηκε η περαιτέρω προβολή της περιοχής και η επέκταση της συνεργασίας. Επαφές έγιναν και με μικρούς tour operators οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη περιοχή και έχουν νοικιάσει θέσεις στα αεροπλάνα της εταιρείας CONDOR, η οποία από τη προσεχή άνοιξη θα δρομολογήσει πτήσεις από τη Γερμανία στο αεροδρόμιο της Σητείας. Επίσης έγινε συνάντηση  με τον πρόεδρο του συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Αγγλίας (ABTA) κ.α.
Οι προοπτικές από την συμμετοχή στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου είναι πολύ καλές, τόσο για την Κρήτη όσο και για την περιοχή της Σητείας και προβλέπεται αύξηση των επισκεπτών από την Αγγλία για το έτος 2018.
Από τις επαφές με τους τουριστικούς πράκτορες διαπιστώθηκε δυστυχώς για άλλη μία φορά ότι ο μικρός αριθμός κλινών αποτελεί σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα για τη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Σητείας.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας κ. Γ. Κακουράκης παρευρέθηκε και στην έκθεση FHILOXENIA η οποία πραγματοποιήθηκε από 10 έως 12 Νοεμβρίου   στη Θεσσαλονίκη,  με σκοπό την ενημέρωση πρακτόρων και επισκεπτών για τη περιοχή και τις δυνατότητες του αεροδρομίου Σητείας.
Η συμμετοχή του Δήμου Σητείας σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, στοχεύοντας συγκεκριμένες αγορές από τις οποίες προσδοκούμε αύξηση των επισκεπτών στη περιοχή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου