Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Δελτίο τύπου της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ – (Μείζων Αντιπολίτευση του Δήμου Σητείας) Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 20-2-18

Δελτίο τύπου της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ – (Μείζων Αντιπολίτευση του Δήμου Σητείας)
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 20-2-18
Ερωτήματα, επισημάνσεις, προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την προ ημερησίας συζήτηση.
(όπως παρουσιάστηκαν από τον επικεφαλής της ΕΑΚ Πέτρο Δημητροπουλάκη)
-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Η δυναμική βελτίωση, χρόνο με το χρόνο, του θεσμού και των δράσεων στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σητείας αποτελεί αναμφισβήτητη πραγματικότητα καθώς και απτή απόδειξη - υπόδειγμα για την αποτελεσματικότητα που παρουσιάζουν οι τοπικές δράσεις όταν προχωρούν με συλλογική διαβούλευση και συνεύρεση πολιτών, συλλογικοτήτων, ιδιωτικού τομέα και Δήμου. Συγχαρητήρια σε όλους: την οργανωτική επιτροπή, τους χορηγούς, τη δημοτική αρχή, τις δημοτικές υπηρεσίες τις ομάδες υλοποίησης των εκδηλώσεων και τους μεμονωμένα συμμετέχοντες.
- ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου – Παρατηρείται έλλειψη ενημέρωσης του ΔΣ και της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης , την παρακολούθηση πορείας εργασιών, και την αποτίμηση αποτελεσμάτων.- ΝΕΡΟ: Θα περιμέναμε να δούμε από σήμερα και ζητούμε να έρθει άμεσα εισήγηση για το θέμα του νερού. Οι γειτονικοί Δήμοι είναι ήδη σε εγρήγορση προωθούν μέτρα εξοικονόμησης και οργανώνουν επαφές με τα υπουργεία, στη κατεύθυνση διεκδίκησης έργων αντιμετώπισης της επικείμενης λειψυδρίας.
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε εδώ τη σημασία που έχουν σημεία εισόδου , εξόδου στον οικιστικό ιστό της πόλης και των χωριών του Δήμου. Με δυο λόγια επηρεάζουν άμεσα τη καθημερινότητα του δημότη και από την άλλη δημιουργούν την πρώτη και την τελευταία εντύπωση στο επισκέπτη. Η σημερινή κατάσταση είναι χαοτική.
- Ξεκινώντας λοιπόν από την πόλη ζητούμε με σημερινή απόφαση: Να εκπονηθούν άμεσα δυο Εκθέσεις – Εισηγήσεις από τις επιτροπές Ποιότητας ζωής και Κυκλοφοριακού οι οποίες να κατατεθούν στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του ΔΣ: « Είσοδοι και κομβικά της σημεία πόλης ( τρεις οδικές αρτηρίες, λιμάνι, αεροδρόμιο, μουσείο, παραλιακό μέτωπο, πλατείες ) λειτουργικότητα, σήμανση, ενημερωτικές πινακίδες, οδοστρώματα, καλαισθησία.
- Παράλληλα προτείνουμε αποστολή εγγράφου προς την Περιφέρεια, όπου μετ’ επιτάσεως να ζητούμε, την «Επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης της κυκλοφοριακής μελέτης για την περιοχή ανάπλασης»
-ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ: Ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για την κατάσταση και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες που τις αφορούν όπως πιστοποίηση αποκατάσταση, αναβάθμιση, λειτουργία, συντήρηση και προστασία.
- ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ: Ως Δημοτική κίνηση και ομάδα πιστεύουμε ότι οι Τοπικές κοινότητες έχουν κρίσιμο ρόλο στην βελτίωση της Δημοτικής δραστηριότητας.
- Υπάρχουν κοινότητες του Δήμου οι όποιες να επέστρεψαν το χορηγούμενο ανά έτος ποσόν των 1000 ευρώ τα τρία τελευταία χρόνια? Αν ναι ποιές είναι και ποιά είναι η εκτίμηση της Δημοτικής αρχής για της λόγους της επιστροφής και τι μέτρα πήρε για την αποκατάσταση αυτής της απραξίας;
- Η Τοπική Κοινότητα Ζάκρου έχει τριμελές τοπικό συμβούλιο. Εδώ και δυο χρόνια η σύμβουλος της πλειοψηφίας μετακόμισε στο Ηράκλειο προκειμένου να σπουδάσει εκεί με συνέπεια να απουσιάζει διαρκώς. Γιατί δεν έχει γίνει αντικατάσταση της;
-ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ: (εισηγητής: Στέλλα Αϊλαμάκη) Υποβολή από τη Δημοτική ομάδα της ΕΑΚ σχεδίου ψηφίσματος για τις εξελίξεις στο θέμα «υβριδικό Αμαρίου» το οποίο έγινε αποδεκτό από σώμα και θα εκδοθεί από το Δήμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου