Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Σκέφτεται το Ευρωπαϊκό στο Βερολίνο η Μπελιμπασάκη

Η πρωταθλήτρια από τη Σητεία, προετοιμάζεται στην Κύπρο όπου πραγματοποιεί και το μεταπτυχιακό της

Στην κούρσα των 200μ. γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Λιλ, στην οποία η Μαρία Μπελιμπασάκη τερμάτισε πρώτη σε χρόνο κάτω από 23.00, το ηλεκτρονικό χρονόμετρο δεν λειτούργησε. Η πρωταθλήτρια έφυγε τότε από τη Γαλλία, παίρνοντας μαζί της το...ανεπίσημο 22.6 και την προσδοκία για μια καλύτερη συνέχεια.

Αρκετούς μήνες από εκείνον τον αγώνα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμγχαμ, η αθλήτρια του Κώστα Ηλία ακυρώθηκε στον ημιτελικό των 400μ., καθώς πάτησε ελάχιστα - και χωρίς να έχει κάποιο όφελος - την εσωτερική γραμμή του διαδρόμου της. Μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για μια αθλήτρια όμως, που δεν χάνει το χαμόγελο και την αισιοδοξία της, αλλά και πως διανύει την καλύτερη και πιο ώριμη φάση της καριέρας της.
"Μετά τον αγώνα ήμουν χάλια. Είχα νεύρα και ένταση και φυσικά ήμουν στεναχωρημένη. Την επόμενη ξύπνησα και όλα ήταν αλλιώς. Σίγουρα ήθελα να τρέξω και ξέρω πως θα πήγαινα καλά, όμως, αυτό πάει πέρασε. Τώρα πλέον σκέφτομαι μόνο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, εκεί όπου θα κάνω μόνο 400 μέτρα. Μέσα στη διάρκεια της σεζόν θα μπω να κάνω και ένα 200άρι γιατί πρέπει να "γράψει" την επίδοση που χάθηκε πέρυσι στη Λιλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων, που δεν δούλεψε το χρονόμετρο", είπε η Μπελιμπασάκη και συμπλήρωσε:

"Στο πρόγραμμα μου είναι να φτιάξω ένα αγωνιστικό πρόγραμμα με αγώνες και στο εξωτερικό, προκειμένου να προετοιμαστώ ακόμη καλύτερα και να αποκτήσω την απαραίτητη εμπειρία στα 400 μέτρα".

Η πρωταθλήτρια από τη Σητεία, βρίσκεται ήδη στην Κύπρο, αφού παράλληλα με τις προπονήσεις κάνει και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Εκεί βρίσκεται από την Πέμπτη και για τις επόμενες 10 ημέρες ο προπονητής της Κώστας Ηλίας με τον συναθλητή της Πέτρο Κυριακίδη. Σύσσωμο το γκρουπ του ομοσπονδιακού τεχνικού θα κάνει και δεύτερη προετοιμασία στο νησί, την περίοδο του Πάσχα.

Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου