Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Έναρξη Μαθημάτων στο Εργαστήρι Υφαντικής από τον Προοδευτικό Σύλλογο Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος»

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» ενημερώνει ότι από την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 ξεκινάνε επίσημα τα μαθήματα υφαντικής στο Εργαστήρι Υφαντικής του Συλλόγου που βρίσκεται στην Καπετάν Σήφη και Πολυχρονίδου 1 στη Σητεία. Συγκεκριμένα, το τμήμα προχωρημένων θα γίνεται κάθε Τρίτη στις 10 το πρωί και τα τμήματα αρχαρίων κάθε Τετάρτη απόγευμα στις 4.30 και κάθε Πέμπτη πρωί στις 10. 

Στόχος του Εργαστηρίου μας είναι να αναβιώσει η Ιερή Τέχνη της Υφαντικής και στην πόλη της Σητείας, η οποία έχει πλούσια παράδοση και ιστορία στον χώρο της υφαντικής. Το Εργαστήρι μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για όλους όσοι ενδιαφέρονται να απασχοληθούν δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά και για όσους θα ήθελαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την υφαντική στο μέλλον.
Ταυτόχρονα, όμως, με όλα τα παραπάνω, αποσκοπούμε και στην καταγραφή και διάσωση των μοτίβων και των τεχνικών που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν, για να διασώσουμε τον υλικό και άυλο πλούτο της λαϊκής παράδοσης της περιοχής μας και να τον αναδείξουμε, συνεχίζοντας το έργο της αείμνηστης Ελένης Δαουράκη, που ήταν και η πρώτη διδάξασα και στην οποία ο Σύλλογός μας οφείλει πάρα πολλά.
Οι εγγραφές συνεχίζονται και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6973736155 και 2843023185.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας "Ο Βιτσέντζος Κορνάρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου