Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

«Καμίνι» η Κρήτη με 37άρια – Πού θα βρέξει την Κυριακή



Σαββατοκύριακο στις παραλίες θα κάνουν οι Κρητικοί με τον υδράργυρο στα ύψη. Ωστόσο αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις σε κάποιες περιοχές της Κρήτης.Μπορεί ημερολογιακά να διανύουμε ακόμα την Άνοιξη όμως στην Κρήτη το καλοκαίρι έχει κάνει αισθητή την παρουσία του εδώ και καιρό.
Με μαγιό και αντηλιακά θα περάσουν το Σαββατοκύριακο οι Κρητικοί αλλά και οι τουρίστες αφού οι θερμοκρασίες θα είναι πάνω από τους 30 στις περισσότερες περιοχές.

Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων Αφρικανικής σκόνης, έχοντας ως συνέπεια τον περιορισμό της ορατότητας κατά τόπους αλλά και την εκδήλωση λασποβροχών.
Ο καιρός όμως δείχνει σημάδια αλλαγής από το βράδυ της Κυριακής με ασθενείς βροχοπτώσεις να αναμένονται στη δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα στις περιοχές της Παλαιόχωρας, στα Σφακιά και στα Χανιά. Την Δευτέρα το πρωί οι προβλέψεις δείχνουν ασθενείς βροχοπτώσεις σε Γέργερη, Μοίρες, Τυμπάκι και το Σπήλι του Ρεθύμνου.
Βέβαια, το φαινόμενο δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό αφού η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 27 βαθμούς σε όλες τις παραπάνω περιοχές.
Ηράκλειο
Στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo.gr, θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες με την πόλη να θυμίζει «καμίνι». Συγκεκριμένα το Σάββατο το θερμόμετρο θα δείχνει 37 βαθμούς Κελσίου ενώ την Κυριακή 29.
Χανιά
Από την άλλη πλευρά στη δυτική Κρήτη γενικότερα και ειδικότερα στα Χανιά καταγράφονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σε όλο το νησί. Συγκεκριμένα, το Σάββατο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 28 βαθμοί Κελσίου ενώ την Κυριακή θα πέσει στους 25.
Ρέθυμνο
Στην πόλη του Ρεθύμνου το θερμόμετρο το Σάββατο θα αγγίξει του 34 βαθμούς Κελσίου ενώ την Κυριακή θα κατέβει στους 28.
Άγιος Νικόλαος
Όπως στο Ηράκλειο, έτσι και στο Λασίθι, ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» κόκκινο με την ανατολική Κρήτη να έχει τα πρωτεία στις υψηλές θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος στον Άγιο Νικόλαο θα σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς το Σάββατο και στους 32 την Κυριακή.
Ιεράπετρα
Οι ασθενείς άνεμοι κρατούν ιδιαίτερα υψηλά το θερμόμετρο σήμερα, Παρασκευή, στην Ιεράπετρα αφού δείχνει 34 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο αναμένεται να ανέβει στους 35 ενώ την Κυριακή θα πέσει στους 31.
Μοίρες
Στις Μοίρες η θερμοκρασία σήμερα είναι στους 30 βαθμούς, το Σάββατο θα ανέβει στους 32 και την Κυριακή θα φτάσει μέχρι και 35 βαθμούς Κελσίου.
Σφακιά
Παρότι είναι από τις πιο ορεινές περιοχές της Κρήτης, στα Σφακιά σήμερα το θερμόμετρο δείχνει 32 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο θα πέσει στους 30 ενώ την Κυριακή αναμένεται να ξανανέβει στους 33.
Σητεία
Στη Σητεία το Σάββατο ο υδράργυρος θα δείχνει 35 βαθμούς Κελσίου ενώ την Κυριακή θα πέσει στους 27.
Ανώγεια
Το Σάββατο η θερμοκρασία στα Ανώγεια θα είναι στους 31 βαθμούς ενώ την Κυριακή στους 30.
Γαύδος
Στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, στο πανέμορφο ακριτικό νησί της Γαύδου, ο υδράργυρος την Κυριακή θα δείχνει 28 βαθμούς Κελσίου ενώ την Κυριακή θα είναι στους 26.
Παλαιόχωρα
Στους 30 βαθμούς Κελσίου θα ανέβει το θερμόμετρο στη μακρινή Παλαιόχωρα των Χανίων το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα πέσει στους 28.
Βιάννος
Στο ημιορεινό χωριό της Βιάννου καταγράφονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στο νομό Ηρακλείου, που γενικότερα στον υπόλοιπο νομό κυμαίνονται σε ύψη – ρεκόρ για την εποχή. Έτσι για το Σάββατο η μέγιστη θερμοκρασία στη Βιάννο θα είναι στους 28 βαθμούς ενώ την Κυριακή θα ανέβει στους 31.
Τυμπάκι
Τέλος στο Τυμπάκι της Μεσαράς ο υδράργυρος θα δείχνει 31 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο και 33 την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου